ישו, הדמות המרכזית ביותר בנצרות אשר לפי התאריך המשוער חי בשנים 29-4 לפנה"ס.
לפי הנצרות ישו נחשב כבנו של אלוהים, כישות השנייה בתוך השילוש הקדוש. ישו מת בייסורים ובכך בעצם כיפר על עוונותיהם של המין האנושי כולו ולאחר מותו קם לתחייה ביום השלישי. לפי מכתבי הקודש הנוצרים עולה שישו היה ופעל בעיקר באזור יהודה ובאזור הגליל במחצית הראשונה של המאה לספירה.
תורתו של ישו הנוצרי על פי הברית החדשה.
לאחר מותו של ישו הנוצרי התפתחה דת שלמה - הנצרות. כאמור, על פי הברית החדשה ישו החשיב את המצוות שישנן בין אדם לבין חברו כחשובות. ישו הנוצרי ראה בחומרה ואף בסכנה דתית את העושר שיש בעושר החומרי. לאנשים עשירים הוא המליץ למכור את כל רכושם ואת הכסף לחלק אותו לעניים. כשאיש עשיר הסתייג מאמרתו ולא היה מעוניין לקחת את עצתו אומר ישו: "כמה יקשה לבעלי נכסים לבוא במלכות אלוהים", ניתן לראות שאהבת האדם והעזרה לזולת נתפסים כערך עליון עבור ישו הנוצרי.
ישו הנוצרי על פי היהדות
על פי התלמוד היה איש בשם ישו והוא היה תלמידו של רבי יהושע בן פרחיה. בקרב הקהילות היהודיות זכה ישו הנוצרי לבוז רב משום הוא מייצג כאמור את הנצרות. למרות הגרסה המוכרת כי הרומאים הם אלו אשר הוציאו את ישו להורג ניתן למצוא גרסה נוספת ובה מסופר כי ישו הוצא להורג בכלל על ידי הסנהדרין בערב פסח, על פי גרסה זו ישו הנוצרי הוצא להורג מכיוון ש"כישף והסית והדיח את ישראל". בקהילות אשכנז אף הומצאו ראשי תיבות לשמו - ישו - יימח שמו וזכרו.
מקור השם ישו.
השם ישו היה בזמנו מקובל מאוד בקרב דוברי השפה העברית. אם כי כאשר פירשו את "הברית החדשה" לעברית היה מקובל לכנות את ישו בתור - ישוע. ניתן למצוא אזכור לשם ישו בקרב היהודים בתקופות שונות(התלמוד והמשנה). למרות זאת, עד היום ניתן למצוא אנשים אשר נמנעים מלומר את השם "ישוע" ומקפידים לומר ישו מכיוון שיש איסור הלכתי לומר שם של עבודה זרה, כך מוגדר ישו ביהדות. יהודים אלו אשר מקפידים לומר ישו ולא ישוע מעידים על הבנתם שישו בעצם לא היה שמו האמיתי